Ora de dirigenție- voluntariat.

Astăzi, alături de draga mea Ioana, am mers pline de nostalgie la liceul la care noi am învățat 4 ani din viața noastră minunată.

O doamnă profesoară dragă nouă a avut o lecție deschisă la dirigenție, având ca temă voluntariatul.

De-a lungul liceului și eu și Ioana ne-am implicat în majoritatea proiectelor- ajungând să avem o colecție destul de frumușică de diplome și de amintiri.

Când am ajuns la liceu am făcut două chestii- imediat am căutat-o pe dna. Dirigintă, care, imediat cum ne-a văzut că am intrat în clasa unde dumneaei pregătea elevii pentru teză- ne-a trecut în bancă. Frumos sentiment, de care mi-era incredibil de dor, zău de nu! Ioana chiar și-a dat seama că încă mai știe formulele la matematică după tot acest timp.

Al doilea lucru a fost să îl căutăm pe un domn profesor foarte drag nouă- pentru simplu fapt că pe lângă personalitatea dumnealui carismatică și plină de umor, întotdeauna ne-a spus verde în față tot ce avea de spus. Oh teacher, who looks like the bitch now!? (Și da, mi-a zis în față să sunt bitch- cu un zâmbet d-ăla șmecher, care nu îți dă voie să te superi ci doar să dai din cap și să accepți că ți-a zis un adevăr).

După acestea am făcut ce trebuia să facem și motivul prezenței noastre acolo- le-am vorbit elevilor de clasa a11a despre voluntariat, și experiența noastră în ceea ce constă voluntariatul de-a lungul timpului.

Ce mi-a atras cel mai mult atenția este că deși toți au habar ce e acela voluntariat, cu ce se mănâncă și așa mai departe, niciunul nu pare pornit să facă ceva, sunt delăsători și nu se implică decât dacă ei chiar trebuie să se implice-nu tu voință de a face ceva, nu tu inițiativă.

De asemenea, mi se pare mie sau elevii din ziua de azi sunt mult mai răi decât eram noi? Problema mea nu e că ar fi răi și îngâmfați, problema este că sunt și răi și îngâmfați și note mai mari de 5 nu are niciunu… că deh, prostul nu-i prost până nu e și fudul.

Puteți face voluntariat  aici, aici, aici și în multe alte locuri dacă chiar vrei!

PS: este un profesor nou, de limba română, care mie o să îmi rămână în minte până la adânci bătrâneți, care chiar a dat dovadă de inițiativă și a fost în stare să enumere proiecte pe plan județean pe care le-a înființat și dezvoltat, nu doar proiecte în cadrul liceului. Well played teacher, well played. 🙂

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s