Suntem atât de buni pe cât ne permite societatea.

Era o poză pe undeva, cândva, care zicea ”We are as good as society let us to be”. M-a întristat al dracu de rău.

Oarecum, toată chestia asta mă face să mă simt ca și când și viața mea socială e un joc politic… unul unde scrupulele și căcănăriile de tot felul sunt permise, pentru că e foarte ușor să fii rău și prost decât să ajuți și să gândești înainte să scoți două vorbe pe gură.

Mergem pe sistemul turmei de oi, din păcate. Dacă mai mult de 10 persoane observă că tu ești chiar deștept în comparație cu alții, atunci da, tu chiar ești și ți se dă mână liberă asupra unor lucruri sau decizii… în extrema cealaltă, dacă doar mă-ta îți spune că ești deștept, păi, de fapt nu prea ești. Înțelegi ideea?

Ca să avansezi într-o companie nu e de ajuns să meriți, nu e de ajuns să muncești mai mult ca ceilalți… tot ce trebuie să faci e să te ai bine cu șeful sau să îți detronezi alți colegi care erau pasibili pentru promovare prin tot felul de mijloace (căcănării, cum scriam și mai sus), lucruri foarte frustrante, de altfel.

Nu scriu nimic despre scara socială, unde, evident, alții trebuie să accepte faptul că tu ești ”super tare” pentru a fii într-adevăr ”super tare” (asta și faptul că sunt cam anti-socială de felul meu).

 

Deci, nu ești deștept/bun până nu acceptă alții chestia asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s